Friday, June 26, 2009

Diet ke Gunung Kinabalu pulakkkkk.....

Kihkihkih...malu rasanye nak tulis menu hari ni..dah janji nak tulis food diary ngan kak Gerau, so terpaksa rela la tulis..kak Gerau, jgn ikut food diary mak doyah hari ni tau...
Pagi : Roti sekeping, telur half cook sebiji , susu anlene segelas
Snack : Epal hijau
Lunch : Nasi 1 senduk, ayam goreng seketul, sup sayur bayam, kacang buncis
Snack (before workout) : Nescafe 3 in 1 ( cuba elakkan susu pekat manis)
Snack (after workout- nak alas perut sblm dinner- lapar lepas workout ooo) : sup sayur bayam.

mmm..tgk food diary yg atas tu ok la kan, suci je semua makanan tu, cam baik je semua..tetapi..bila malam.....
Dinner abah doyah nak belanja, so takkan nak tolak rezeki : Pizza hutttttt....mak doyah makan bolognaise spagetti 1/2 , pizza satu slice, strawberry yogurt, salad...ni la menu yg musnahkan semua diet yg baik pada waktu siang ittew......

Tapi sebelum pegi dinner, petang dah siap2 buat workout , kayuh beskal 45 minit, bakar dalam 300 kalori..boleh la kot cover balik satu slice pizza tu..pagi lak telah mengemop lantai, mungkin dalam 50 ke 60 kalori, kemas2 umah, 50 kalori..mmm ..harap2 tak lebih la 1400 kcal hari ni....
Gambar utk lunch tak sempat nak amik gambar, sebab abah doyah ngan abang doyah dah macam singa lapo balik dari solat jumaat, terus ngap...So layan je la gambar ni...





Tadi pegi beli gejet baru....ni dia...konon2 untuk nak senang buat push up..



Si Doyah lak yang sibuk ngan bola ni...mak doyah ada jumpa satu video clip buat push up guna bola ni, cam senang je, nanti mak doyah upload ye..malam ni malas la nak cari..sebab mak doyah sedih sikit malam ni..kenapa mak doyah sedih??? Ada la..nanti la mak doyah cerita dalam episod akan datang...tungguuuuu.....

2 comments:

  1. nanti tunjuk cara guna bola tu ya.

    ReplyDelete
  2. ok, mari la kita bermain dengan bola...bola???

    ReplyDelete