Thursday, August 27, 2009

Bendera merah suda ba......

Bendera merah dikibarkan tepat pukul 5.30 pada hari selasa, lagi satu jam je lagi nak berbuka..geram la pulak, tapi nak buat camana kan...Ok la, ni menu berbuka hari ke4 , 5 dan ke 6 puasa...

Menu hari ke 4




Asam pedas ikan pari



Menu hari ke-4 - asam pedas ikan pari, ayam goreng + ikan goreng , sayur kobis masak kicap, kurma + anggur, air sirap bandung

Menu hari ke -5




Ayam masak lemak cili api




Cucur udang



Menu hari ke 5 - ayam masak lemak cili api, ikan goreng, terung rebus, cucur udang, kurma + dragonfruit , apple juice


Bersahur lak Abang Doyah request ni, simple pizza lagi..



Tapi pakai slice cheddar cheese, so tak jadi la macam pizza...jadi la macam ni...



Tapi tak pe, dia suka..habis makan ...mak doyah cari cheese utk buat pizza kat Giant, tak de, mana nak cari ni...nak tanya sesiapa la kan, cheese untuk buat pizza tu mozzarella aje ke? boleh tak guna cheese yang lain..heheheh..kita tak tau ....

Menu hari ke -6



Sambal telur




Hari ni abang doyah request nasi lemak : nasi lemak , sambal telur, ulam pegaga + timun , sosej, sambal ikan bilis kering, kurma + anggur, macaroni goreng ( lebih doyah makan masa lunch)

Cuba bungkus nasi lemak guna daun pisang, sebab nakkan aroma daun pisang, tapi fail...tak boleh bukak kedai nasi lemak lagi la...



Tu ar rupanya...tak cantik kan....nasi lemak 5 hengget ni.....

8 comments:

  1. bendera merah?bendera jepun berkibar tandanya masa untuk berehat hihi,bungkusan nasi lemak tu ok boleh diperbaiki lag:)

    ReplyDelete
  2. Sedap tu, menu hari ke lima n ke 6.Cucur udang memang mengancam habis. Sambal telur, adoyai. Nak pitam nampak. Belum makan lagi tu. Amboi, sosej bukan main lagi susunnya, macam bunga matahari gitew. he he he. jas selalu bising kata, fais tu hari-hari masak. menyampah tengok dia cakap. Iyo la, dia hari-hari roza beli. ka ka ka. Nasibla labu kan?

    ReplyDelete
  3. Akakkkkkkkkkkkkkkkkkkk...masak asam pedas ikan pari bersama sayur bendi itewww is my peberet sgt2......aduhai...hehehe

    ReplyDelete
  4. boleh letak cheddar cheese campur ngan mozarella mak doyah.nanti effect die mcm cheesy wedges,kaler oren2 cmtu

    ReplyDelete
  5. cikmanggis : tu la..time rehat ni..tapi tak leh makan gak, nanti abang doyah nampak..hehhe
    kak gerau : cucur udang tu guna resepi akak la...ingat tak yg masa buat house tu....ala, ni tengah rajin masak, awal2 puasa, tgk la dah hujung2 esok, dah malas nanti, beli la jugak...
    Lazyf : meh ar makan sini....
    damiqula : memang kena guna mozarella ek? kalau pakai chedddar cheese je buleh tak?

    ReplyDelete
  6. Nampak gitu sedap ye...Kalau perlu puasa tuk dpt makanan mcm tu I pn nak puasa jugak ye!

    Just dropping by to wish you Selamat Berpuasa! :)

    ReplyDelete
  7. Wah..macam2 menu die! dah kibar bendera merah tue bolh tumbuk sambal la thari satgi.hehehe.. psst,kite tak jadi bsalin la makdoyah...baby raptai2 aje,hehehe

    ReplyDelete
  8. nikki : Salam perkenalan dan selamat berpuasa...
    Ijan : tu la..tak leh la tumbuk sambal, nanti anak tanya..ibu tak puasa ker?..heheheh..kantoi nanti...Saja je baby main2kan mummy dia kan..hehehe..seb baik hospital dekat dgn rumah ek..

    ReplyDelete