Tuesday, July 14, 2009

Masak-masak lepas tu makannnn...

Dah masak lepas tu makan la kan..takkan nak buat pameran pulak....jadi dua tiga hari ni kerjanya asyik makan je...




Tempura sotong dan terung

Ni masak malam tadi, sebab dah tak de idea sotong tu nak masak apa, balik2 sambal tumis sotong, sotong goreng kunyit...terung memang best buat tempura, manis je..




Chocolate chip cookies

Cookies ni buruk betul rupanya..bila dibakar habis leper melebar macam tuan dia...



Asam pedas ikan tengiri

Asam pedas ni buat untuk berbuka puasa tadi..teringat lak kat asam pedas Muor ngan asam pedas kak Gerau..sedapppp..dah nuntut ilmu ngan kak gerau, tapi air tangan kak Gerau lain la ngan air tangan Mak Doyah...lain la rasanye...kak Gerau punya gak yg sedap...makan dgn telur dadar ngan ikan masin..perghhh....banyak la Mak Doyah makan berbuka tadi..., habis diet....

Ni saja nak menempek gambo terbaru Doyah tembun ngan Abg Doyah...

4 comments:

  1. Sedap tu asam pedasnya. Ala, mak doyah pandai kan pandai masak. Hari-hari masak, mesti dah pro. Nampak macam best aje. Belum lagi rasa. Abang doyah pun dah tembun kan? mengening aje pipinya. Doyah lak, hari-hari pakai bebek. Menyampah aku.

    ReplyDelete
  2. salam perkenalan...nyum nyum...sedap tol gulai asam pedas akak tuh especially sayur bendi tuh...kecur liur neh...hehehe

    ReplyDelete
  3. tu fevret laki aku tuh, asam pedas ikan tenggiri, look so yummy le

    ReplyDelete
  4. Kak Gerau, lain la rasa dari kak geraunye asam pedas..rupa ada, rasa lain la..si Doyah tu semenjak dah tembun, dia asyik panas je..ruam habis belakang...sebab tu pakai bebek je hari2..

    Lazyf : Salam perkenalan....silalah makan....

    Yum : aku tau ..org melaka kan memang la peberet...laki aku jawa, peberet dia masak kicap je, aku buat asam pedas dia makan ikan je, aku paksa dia makan kuah tu tau , baru la dia makan..

    ReplyDelete